Jose Mourinho
0

"Neću da mi se miješaju u posao"

FENA
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho izjavio da će prije potpisivanja ugovora s Realom tražiti garancije da mu se niko neće miješati u posao i da će samostalno donositi odluke.

U "kraljevskom klubu" postoji nepisano pravilo da treneri moraju da uvažavaju zahtjeve predsjednika, generalnog direktora i sportskog direktora. U razgovoru sa španskim novinarima, Mourinho je rekao da će od predsjednika Florentina Pereza tražiti garanciju da će biti potpuno samostalan u radu s ekipom.

"Prije nego što potpišem ugovor želim da vidim šta će mi biti ponuđeno, jer ne želim glavobolje kad počnem da radim. Predsjednik kluba ne pobjedjuje, on ne igra, niti može da odlučuje ko će biti na terenu, a ko na klupi", rekao je Mourinho za list "As".

"Za te stvari su nadležni profesionalci - trener i članovi stručnog štaba. Uvjeren sam da je trener izuzetno važan u čitavoj strukturi kluba, jer on mora da drži pod kontrolom sve sektore koji su povezani s prvim timom", rekao je portugalski stručnjak.

Iako je "Marca" objavila da su Mourinho i Perez usaglasili najvažnije stavke ugovora, madridski klub još nije zvanično saopćio da li će raskinuti ugovor s Manuelom Pellegrinijem.

Nakon što je u subotu s Interom osvojio Ligu prvaka, Mourinho je rekao da želi da preuzme Real, ali je danas ipak nagovijestio da to možda nije sasvim izvjesno.

"Želim da se sastanem s nekim vodećim ljudima Reala, s kojima nisam razgovarao. Moram da ih upoznam i da čujem šta oni od mene tačno žele i pod kojim uvjetima", rekao je Mourinho.