Jose Mourinho
0

"Neću čekati nikoga"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Novi portugalski strateg na klupi Realovih nogometaša Jose Mourinho od prvih je treninga svojoj novoj ekipi jasno pokazao što očekuje.

U četvrtak su se Realovi nogometaši okupili na prvom dijelu predsezonskih priprema, a u petak započeli s prvim treninzima. Iako su još najveće zvijezde tima poput Cristiana Ronalda, Gonzala Higuaina, Xabija Alonsa ili Kake na produženom odmoru, Mourinho je okupljenim igračima od početka nametnuo zahtjevan ritam treninga i čeličnu disciplinu.

Španski sportski dnevnik Marca piše da je Mourinho svojim novim pulenima nametnuo od starta pet pravila tokom predsezonskih treninga:

  1. Kašnjenje na treninge neće se tolerirati. Svaki trening započinje u 9.30 sati, a neće se tolerirati ni minuta kašnjenja. Ukoliko igrač zakasni pa makar i minutu, neka se ne trudi izaći na trening-igralište kompleksa Valdebebas. Neka trenira sam.

  2. Maksimalna koncentracija na treningu, kao i tačnost pri okupljanju za putovanja.

  3. Maksimalni intenzitet treninga svih 90 minuta. Portugalac ne inzistira na treninzima snage bez lopte, već se većinu vremena radi s loptom.

  4. Eventualne povrede moraju se prijaviti klupskim liječnicima barem sat vremena prije treninga. Mourinho ne želi saznati u posljednji trenutak da ne moža računati na igrača na treningu.

  1. Bez buke u autobusu. Igračima Reala bit će dopušteno slušanje muzike, ali sa slušalicama na ušima, kao i korištenje mobitela, ali podešenima na vibraciju.

Marca također navodi da su igrači dobro prihvatili trenerove zahtjeve, kao i da je Portugalac usprkos žestokom ritmu rada našao vremena za razgovor i šalu.