Alex Ferguson
0

"Nećemo dovoditi pojačanja u januaru"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sir Alex Ferguson, menadžer aktuelnog engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda, objasnio je da nema namjere dovoditi pojačanja koja bi zakrpila njegovu povredama prorijeđenu ekipu u januarskom prijelaznom roku.

Uprkos činjenici da United ima čak sedmoricu odbrambenih igrača na popisu povrijeđenih, Rija Ferdinanda, Nemanju Vidića, Wesa Browna, Johnnyja Evansa, Johna O 'Shea, Garyja Nevillea i Rafaela Da Silvu, kao i golamana Edwina van der Sara, Ferguson optimistično gleda na nastavak sezone.

"Pojačanja nisu došla na dnevni red. Nadamo se da će se Wes Brown oporaviti za desetak dana, Rio Ferdinand se osjeća sve bolje, Gary Neville također, a Rafael Da Silva je počeo trenirati. Stanje nije tako loše i ne tražimo nova pojačanja", prenosi Fergusonovu izjavu The Mirror.

Nakon 18 odigranih kola u Premiershipu “crveni vragovi” drže drugo mjesto na tabeli sa 37 osvojenih bodova, četiri manje od lidera Chelseaja, a u posljednjoj su utakmici u subotu bez kompletnog posljednjeg reda poraženi na gostovanju kod Fulhama 3-0.

Sljedeću utakmicu United igra 27. decembra na gostovanju kod Hull Cityja, a Ferguson se nada da će dotad liječnički tim uspjeti osposobiti barem nekolicinu povrijeđenih igrača.