Plavi skautirani
51

Nebojša Novaković, skaut AIK-a: Mi i Željo imamo sjajne navijače, bit će to fudbalska poslastica

Piše: Edin Isanović
Nebojša Novaković
Nebojša Novaković
Švedski AIK je naredni protivnik Željezničara u 2. pretkolu Evropske lige, a u taboru narednog protivnika Plavih Sarajlija Nebojša Novaković radi već 20 godina. Trenutno obavlja funkciju skauta prvog tima i individualnog trenera u omladinskog pogonu, a svojevremeno je i nastupao za AIK. Pred dvomeč sa Željezničarom iznio je svoja očekivanja.

''Imamo nezgodnog protivnika u 2. pretkolu Evropske lige. Željezničar je kvalitetan rival i moramo odigrati pametno u obje utakmice kako bi prošli dalje'', kazao je Novaković za Klix.ba.

S posebnim fokusom govorio je o pristalicama oba kluba.

''Obje ekipe imaju sjajne navijače. To garantuje da će u dvomeču biti prava fudbalska poslastica'', kazao je Novaković.

Dodao je da su tim s Grbavice detaljno pratili u okršajima s Zetom.

''Plave smo pratili u oba meča s crnogorskim timom. Imamo dobar uvid o njima, znamo o kakvoj ekipi se radi. Željezničar je dobar u sredini terena gdje nastupaju iskusni pojedinci kao što su Blagojević i Zeba. U napadu je bio Lendrić koji ,kako čitamo, ide u Francusku. Ipak, i pored svega blagu prednost bih dao AIK-u'', rekao je skaut i trener u AIK-u.

Na kraju je istakao da je sretan što će gostovati u gradu gdje je rođen, a to će biti u četvrtak 13. jula kada Šveđani stižu u Dolinu ćupova.

''Drago mi je što ću nakon 20 godina rada u švedskom klubu gostovati u Sarajevu i odmjeriti sanage s Željezničarom. Ko bude bolji, neka ide dalje'', zaključio je Novaković.