Džekin agent
0

"Ne znam ništa o njegovom odlasku u Juve"

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Pojedini talijanski sportski mediji početkom sedmice donijeli su priču prema kojoj će Wolfsburgov bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko sljedeće godine preseliti u torinski Juventus.

Prošlosezonski najbolji napadač njemačkog nogometnog prvenstva postigao je dogovor s čelnim ljudima talijanskog diva, izjavio je Il Corriere dello Sport uz precizno objašnjenje na koji način je transfer dogovoren.

Podsjetimo, Juventus je Wolfsburgu za Diega ljetos platio samo 10 miliona eura. Usto je, tijekom pregovora oko transfera Džeke, Wolfsburgov trener Steve McClaren tražio od Juventusa malijskog reprezentativca Mohammeda Sissoka, koji ionako nije u planovima trenera "stare dame" Luigija Delnerija za prvi tim. Sissokovu vrijednost su dva kluba procijenila na 10 miliona eura, a Juventus će sljedećeg ljeta još platiti Wolfsburgu 10 miliona eura odštete.

Dakle, 10 miliona eura koliko je Wolfsburg ostao dužan Juveu za Diega, plus 10 miliona eura koliko vrijedi Sissoko, plus još 10 miliona u novcu, čini ukupno 30 miliona eura odštete za Džeku.

Cijela priča ipak čudi Džekinog agenta koji tvrdi da o tome niše ne zna.

"Džeko u Juventusu? Ne znam, nemam informacija o tome", tvrdi Irfan Redžepagić uz objašnjenje: "Ono što se priča ne bih nazvao tačnim, moguće je i da sljedeće sezone zaigra u minhenskom Bayernu ili Interu. Jednako tako niti Juve nije isključen iz te priče."