Miroslav Ćiro Blažević
0

"Ne znam još ko će biti na golu"

FENA
Sa današnje konferencija za medije (Foto: Fotoservis.info)
Sa današnje konferencija za medije (Foto: Fotoservis.info)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u sedmom kolu grupe 5 kvalifikacija za SP 2010. u Južnoafričkoj Republici u subotu u Jerevanu igra sa selekcijom Armenije.

Nogometaši BiH u ovom meču pokušat će da nastave seriju uspješnih predstava i s nova tri boda dođu nakorak do plasmana u baraž.

Selektor Miroslav Blažević smatra da je njegova ekipa kvalitetnija od Armenije, ali da će za pobjedu biti potrebno maksimalno zalaganje svih igrača.

"Igramo protiv ekipe koju su vrlo teško pobijedile reprezentacije s možda većom reputacijom, kao što su Španija i Turska. Mi moramo odigrati na vrhunskom nivou kako bismo donijeli radost navijačima i osvojili ta toliko bitna tri boda. Utakmica s Turskom umnogome ovisi o ovom susretu s Armenijom", rekao je Blažević na pres-konferenciji.

Dodao je da vjeruje da će igrači ozbiljno ući u meč kao da se radi o mnogo kvalitetnijem protivniku.

"Evidentno je da naši igrači nisu za tzv. male utakmice, što ni njima ni meni nije na čast. Prava, usavršena ekipa ne pravi razliku između malih i najvećih, ona igra uvijek optimalno. I u jučerašnjem meču s Famosom vidjelo se da ekipa teško dolazi do pobjede ako ne igra optimalno", rekao je Blažević.

Naglasio je da još nije odlučio s kojim će sastavom početi susret. Nedoumice ima kada je u pitanju prvi golman te u napadu.

"Ne znam još ko će biti na golu. U zadnjoj liniji bit će Spahić i Nadarević, Jahić te Salihović, koji će igrati na poziciji koja nije njegova, ali na kojoj se ipak dobro snalazi. Zadnji vezni je Rahimić, a u veznoj liniji bit će još Muratović, Pjanić, Vladavić i Ibričić. U napadu će biti Džeko. Ibišević će biti drugi napadač ako se odlučim na ofanzivniju taktiku", pojasnio je Blažević.

Susret između Armenije i BiH na rasporedu je u subotu u 17.00 sati.

U preostala dva meča grupe 5 kvalifikacija sastaju se: Turska - Estonija i Španija - Belgija.

Tabela:

  1. Španija 6 6 0 0 13:2 18 2. BiH 6 4 0 2 18:7 12
  2. Turska 6 2 2 2 6:5 8
  1. Belgija 6 2 1 3 10:11 7
  2. Estonija 6 1 2 3 5:15 5
  3. Armenija 6 0 1 5 3:15 1