Patrice Evra
0

"Ne želim biti problem, već rješenje"

Totalsport
Patrice Evra (Foto: AP)
Patrice Evra (Foto: AP)
Patrice Evra, bivši kapiten francuske nogometne reprezentacije, obratio se javnosti nakon što ga je selektor Laurent Blanc pozvao u tim prvi put nakon skandala na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Francuski nogometni savez izrekao je Evri pet utakmica suspenzije, zbog štrajka kojeg su francuski reprezentativci upriličili na Mundijalu u Južnoafričkoj Republici, kao svoj znak protesta što je iz tima bio izbačen napadač Nicolas Anelka, nakon što je vrijeđao bivšeg selektora Raymonda Domenecha.

Evra je svojih pet utakmica suspenzije odslužio još u januaru, ali ga Blanc svejedno nije zvao za prijateljsku utakmicu protiv Brazil. No, za kvalifikacijski dvoboj za Euro protiv Luksemburga 25. ožujka u Luxembourgu i prijateljski susret protiv Hrvatske 29. marta na Stade de Franceu u Parizu, Blanc je uvrstio po prvi puta u konkurenciju za sastav Evru, kao i Bayernovog krilnog napadača Francka Riberyja, koji je odslužio tri utakmice suspenzije.

"Ja sam dobio veću suspenziju jer sam bio kapiten, a ne zbog toga što me neko optužio da sam kolovođa štrajka. Želim okrenuti novu stranicu u svojoj reprezentativnoj karijeri, iako znam da će ožiljci zauvijek ostati. U francuskoj selekciji želim biti rješenje, a ne problem", rekao je branič Manchester Uniteda.

Evra bi mogao zaigrati u početnoj postavi protiv Luksemburga, jer u kadru nema Barceloninog braniča Erica Abidala, koji je prije nekoliko dana bio podvrgnut operaciji kojom mu je uklonjen tumor na jetri. Evra je svjestan činjenice da ga čega velika borba za povratak izgubljene reputacije...

"Kada me neki ljudi ugledaju, prvo na što pomisle je Svjetsko prvenstvo. No, ja neću odustati tek tako. Borit ću se, kao što se i uvijek borim. Znam da je ono najteže tek ispred mene. Vratio sam se u reprezentaciju kako bih igrao i pobjeđivao za Francusku", zaključio je Evra.