Posljedice derbija
30

Ne smiruju se tenzije: Southgate prekrižio Sterlinga za Crnu Goru nakon sukoba na treningu

F. Z.
Raheem Sterling i Joe Gomez (Foto: EPA-EFE)
Raheem Sterling i Joe Gomez (Foto: EPA-EFE)
Napadač Manchester Cityja i reprezentacije Engleske Raheem Sterling neće igrati za Tri lava u kvalifikacionom susretu za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore, potvrdio je selektor Engleske Gareth Southgate.

Southgate se odlučio na ovaj potez nakon što se Sterling sukobio na treningu s nogometašem Liverpoola Joeom Gomezom, a engleski mediji javljaju kako su ih saigrači morali rastaviti. Sukob je to koji traje još od duela između Liverpoola i Manchester Cityja u proteklom kolu engleskog Premiershipa (3:1).

"Nažalost emocije nakon nedjeljne utakmice su još uvijek jake. Jedan od najvećih izazova, ali i naša najveća snaga je da razdvojimo rivalitet iz klubova u nacionalnom timu. Odlučili smo da ne računamo na Sterlinga u utakmici s Crnom Gorom u četvrtak. Moje mišljenje je da je to najbolje za ekipu u ovom trenutku. Odluka je donesena u dogovoru sa čitavom ekipom i sada je najvažnije da podržimo reprezentaciju u četvrtak", poručio je Southgate.

Nogometna reprezentacije Engleske protiv Crne Gore će odigrati svoju hiljaditu utakmicu, a Sterling je propustio priliku da bude dio ekipe koja će zauvijek ostati upisana u knjigama historije engleskog nogometa.

Sterling je do sada odigrao 55 utakmica u dresu Engleske, a zanimljivo je da je upravo iz Liverpoola stigao u Manchester City 2015. godine. U dresu Tri lava postigao je 12 golova, a ove sezone protivničku mrežu tresao je 14 puta u 17 nastupa za Manchester City.