Lionel Messi
0

"Ne smijemo unaprijed upisati pobjedu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Igrači Estudiantesa i Barcelone u međusobnoj će utakmici u subotu odlučiti o klupskom nogometnom prvaku svijeta.

Nakon što su finale osigurali nogometaši argentinskog Estudiantesa pobjedom 2-1 protiv Pohang Steelersa, u istom su uspjeli igrači Barcelone pobijedivši meksički Atlante 3-1.

Strijelac za vodstvo katalonske ekipe u četvrtak bio je Lionel Messi, argentinski nogometni "čarobnjak" koji je, unatoč činjenici da je njegova ekipa favorit finala, svjestan da posljednja utakmica turnira u Abu Dhabiju neće biti nimalo lagana.

  • Preostalo nam je napraviti još mali korak da bismo zakoračili u historiju, ali nemamo prava biti potpuno samouvjereni pred susret protiv tako sjajnog tima kao što je Estudiantes - nahvalio je Messi osvajača Cope Libertadores i dodao:

  • Pobjeda u finalu donijela bi nam dostignuće kojem se ni u najluđim snovima nisam mogao nadati. To ipak ne znači da možemo početi slaviti prije nego što podignemo pobjednički trofej.

Osvoje li Svjetsko klupsko prvenstvo nogometaši Barcelone okitit će se šestim naslovom najbolje ekipe u takmičenjima kroz kalendarsku 2009. godinu. Ranije su već, podsjetimo, osvojili Primeru, Kup kralja, španski Superkup, Ligu prvaka i evropski Superkup.