Amar Osim
0

"Ne smijemo potcijeniti Laktaše"

FENA
Amar Osim (Foto: Fotoservis)
Amar Osim (Foto: Fotoservis)
Nogometaši Željezničara u nedjelju u Sarajevu dočekuju Laktaše, u okviru 29. kola Premijer lige BiH.

Pobjedom u sutrašnjem meču izabranici trenera Amara Osima bi kolo prije kraja sezone osigurali naslov prvaka Bosne i Hercegovine, prvi nakon osam godina. S druge strane, Laktašima treba pobjeda za opstanak.

"Nadam se da utakmica protiv Borca neće previše utjecati na moje igrače. Oni su se potrošili i fizički i psihički, ali činjenica da igraju meč za titulu bi trebalo da bude dovoljna da pred svojima navijačima ostvare pobjedu. Svjesni smo da ne smijemo potcijeniti Laktaše. To je ekipa koja nema šta da izgubi. Potrebna joj je pobjeda za opstanak i sigurno je da se neće štedjeti", izjavio je Osim na pres-konferenciji.

U Željezničaru i ovaj put očekuju veliku podršku navijača.

Po riječima člana Predsjedništva FK Željezničar Gradimira Gojera, klub s Grbavice će u slučaju uspjeha prirediti slavlje na svom stadionu.

"Vjerujem da ćemo na toj svečanosti napraviti ne samo radost za naše navijače, nego da će to biti jedan nezaboravan događaj za cijeli grad", istakao je Gojer.

Susret između Željezničara i Laktaša bit će odigran u nedjelju u 17.30 na stadionu Grbavica, a sudit će Vladimir Dominković iz Orašja.