Alex Ferguson
0

"Ne razmišljam o penziji"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Škotski trener na klupi nogometaša Manchester Uniteda Alex Ferguson proteklog vikenda je oborio rekord sunarodnjaka Matta Busbyja po dugovječnosti na klupi kluba s Old Trafforda.

Matt Busby je na klupi slavnog kluba s Old Trafforda proveo 24 godine, jedan mjesec i 13 dana. U dva je navrata legendarni Busby bio za kormilom Uniteda, prvi put između 1945. i 1969. godine, u periodu kada je izgradio moderan klub i odveo ga do evropskog trona (1968.), a drugi put u drugoj polovici sezone 1970/71. Ferguson ga je sada nadmašio, a iako je u 69. godini života ističe da mu penzija nije na pameti.

"Što si stariji to manje razmišljaš o penziji. Počinješ shvaćati da sve dok imaš zdravlje i dok se osjećaš fizički sposobnim, da moraš nastaviti sa svojim poslom. Sve misli o penziji sada su mi u krajičku mozga. Pogriješio sam kada sam ranije govorio o penziji. U vrijeme kada sam to govorio bilo je objektivnih razloga za to", komentirao je Ferguson, koji je predvodio “crvene vragove” do 11 premierligaških i dva naslova u Ligi prvaka.