Michael Ballack
0

"Ne poznajem Ancelottija, ali rezultati ga prate"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Njemački nogometni reprezentativac Michael Ballack potvrdio je da će i sljedeće sezone nositi dres londonskog Chelseaja.

Ballack je u subotnjem finalu FA Cupa, u kojem je Chelsea na Wembleyju pobijedio Everton s 2-1, ušao u igru tek u drugom poluvremenu. Njemački 32-godišnji ofenzivni vezni nogometaš potvrdio je produljenje suradnje s klubom iz zapadnog Londona za još jednu sezonu.

"Nisam još ništa potpisao, ali dogovorili smo ugovor za još jednu sezonu."

Ballcak je potvrdio i ono o čemu se već dugo piše i govori.

"Očekujem da će Carlo Ancelotti biti naš novi trener. Nikada nisam s njime sarađivao i ne poznajem ga baš dobro, ali vidi se po rezultatima koje je ostvario u Milanu da je uspješan trener. On, istina, još nije potpisao, ali čini se da će na njega pasti izbor za sljedećeg trenera!"

Guus Hiddink završio je svoju rolu privremenog menadžera Chelseaja osvajanjem FA Cupa. Holandski stručnjak vraća se svojim obvezama u ruskoj reprezentaciji, čiji je izbornik, a Ancelotti se spominje kao njegov vjerojatni nasljednik.

Ballack, kojeg je u Chelsea doveo Jose Mourinho 2006. godine, osvojio je dva FA Cupa. No, sljedeće sezone želi ipak vrijedniji naslov, onaj u Premiershipu, u kojem dominira Manchester United od njegovog dolaska na Stamford Bridge.

"Ne trebamo puno toga mijenjati za osvajanje Premiershipa. Sigurno imamo dobru ekipu, ali sada nam, eto, opet stiže novi trener. To znači da će nam trebati neko vrijeme za prilagodbu. Svaki trener ima različite metode rada, a na igračima je da se što brže prilagode. Nadam se da ćemo mi to i učiniti, jer će nas u protivnome promjena trenera opet gurnuti korak nazad. Što se tiče igračkih pojačanja, mislim da nam nisu potrebna. Imamo dovoljno dobre igrače na klupi", zaključio je Ballack.