25. kolo Premiershipa
31

Ne pomaže ni Fernandes: Manchester United i Wolverhampton remizirali na Old Traffordu

F. Z.
Bruno Fernandes (Foto: EPA-EFE)
Bruno Fernandes (Foto: EPA-EFE)
Manchester United i Wolverhampton u duel 25. kola engleskog Premiershipa ušli su poravnati na tabeli sa po 34 osvojena boda. Bodovno izjednačeni ostali su i nakon remija bez postignutih pogodaka na Old Traffordu.

U utakmici koja nije ponudila mnogo dobrog nogometa nogometaši Manchester Uniteda i Wolverhamptona nisu uspjeli pronaći put do mreže.

Debi za Crvene đavole upisao je 55 miliona eura vrijedan Bruno Fernandes. Upravo je Portugalac imao jedinu priliku vrijednu pomena u prvom poluvremenu. Šutirao je s vrha šesnaesterca pored gola gostujuće ekipe.

To je bilo sve što se moglo vidjeti u prvom poluvremenu na Old Traffordu. Drugo je bilo nešto bolje. Fernandes je pokušao u 58. minuti iz slobodnog udarca, ali je Rui Patricio zaustavio njegov pokušaj. Dvije minute kasnije pokušao je i Mata, ali je bio neprecizan.

Wolverhampton je zaprijetio u 70. minuti preko Jimeneza, ali je njegov pokušaj odlično zaustavio De Gea. Samo dvije minute kasnije priliku je imao Pereira, ali je siguran još jednom Patricio. Golman gostujuće ekipe još jednom je zaustavio nogometaše Manchester Uniteda u 79. minuti. Priliku je imao Greenwood. Ostalo je do kraja bez golova na Old Traffordu.

Tabela: