Dželaludin Muharemović
0

"Ne mogu vjerovati da su naši navijači mogli ovo da urade"

Piše: D. B.
Dželaludin Muharemović (Foto: Fotoservis)
Dželaludin Muharemović (Foto: Fotoservis)
Povodom nemilih scena koje su priredili navijači FK "Željezničara" na nedjeljnom finalu memorijalnog turnira "Kenan Memija" u Fojnici, razgovarali smo sa sportskim direktorom ovog kluba, Dželaludinom Muharemovićem, koji nije krio svoje iznenađenje neredima.

"Nisam mogao vjerovati da neki od naših navijača mogu nešto takvo da urade. Prethodne sezone su bili korektni i primjer svim ostalim navijačkim grupama, čak smo dobijali i pohvale za njihovo ponašanje, kako na domaćem tako i na gostujućem terenu", izjavio je za portal Sarajevo-x.com vidno razočarani Muharemović. "Zaista mi nije jasno zašto su ovo uradili neposredno pred početak nove sezone. Ne mogu da vjerujem da su to bili isti navijači koji su nas bodrili cijelu proteklu sezonu."

Podsjetimo, grupa navijača u toku meča utrčala je na teren, a jedan od njih nožem je nasrnuo na igrače FK "Sarajevo", nakon čega su se igrači povukli u svlačionice.

Na pitanje o uzroku događaja u Fojnici, sportski direktor "plavih" sa Grbavice je izjavio: "Očigledno je da je bilo nekih propusta u organizaciji turnira, jer koliko god turnir bio prijateljski, dobro znamo da između 'Željezničara' i 'Sarajeva' nema prijateljskih susreta i gdje god da ova dva kluba igraju međusobnu utakmicu, treba očekivati bar manje probleme. Vjerovatno je jednim dijelom i slaba organizacija dovela do izbijanja incidenta."

Kao razlog nemilih scena na našim sportskim terenima, popularni Dželo kaže da je to problem države, zakona i njegove implementacije. Dodaje kako se nada da će "Manijaci" u novoj sezoni ponovo biti primjerni, fer i korektni kao i protekle.

O incidentu u Fojnici oglasili su se i iz kluba s Koševa. Iz saopćenja za medije koje je pristiglo na našu adresu, iz FK "Sarajevo" izražavaju žaljenje i zgražavanje nad ovakvim događajima. Navodi se da su "huligani još jednom zloupotrijebili sport za ispoljavanje nasilja i vandalizma". Upravni odbor, stručni štab i igrači FK "Sarajevo" pozivaju nadležne organe i institucije da u predstojećem prvenstvu u Premijer ligi posvete maksimalnu pažnju organizaciji i sigurnosti.

U saopćenju su se također zahvalili Sejfi Šehoviću, komesaru za bezbjednost FK "Sarajevo", koji je utrčavši s tribine spriječio huligana da nožem napadne njegovog sina. U ovom klubu se nadaju da će pomenuti huligan biti kažnjen kao i ostali izgrednici koji su sudjelovali u jučerašnjim nemilim događajima u Fojnici.