Novi selektor Srbije
0

"Ne mogu obećati plasman na Euro 2012."

Totalsport
Vladimir Petrović (Foto: AP)
Vladimir Petrović (Foto: AP)
Vladimir Petrović Pižon, novi selektor srbijanske nogometne reprezentacije, nije želio obećati da će tim odvesti na predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

"Nikad u životu nisam davao pompozne izjave, nikad nisam obećavao pobjede i uspjehe, pa neću ni ovaj put. Da imamo dobru ekipu, imamo. Mogu samo obećati da ćemo dati maksimum kako bismo se plasirali na Euro za dvije godine", rekao je srbijanskim novinarima Petrović, nekad legendarni nogometaš Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije, koji i dalje obnaša dužnost trenera rumunske Timişoare.

"Ovo je za mene veliki izazov. Preuzeo sam kvalitetnu ekipu, koja je pokazala snagu u prošlim kvalifikacijama. Mnoge igrače znam iz razdoblja dok sam vodio mladu reprezentaciju, tako da će malo toga za mene biti nepoznanica. Za početak ću se najviše oslanjati na igrače koji su i dosad bili u prvom planu. Ne isključujem, međutim, mogućnost da pozovem nekog novog kandidata, zasluži li to svojom dobrom formom."

Srbija je u kvalifikacije za Euro krenula pobjedom na Farskim Otocima (3-0) i domaćim remijem sa Slovenijom (1-1). Slijede joj dvoboji s Estonijom u Srbiji 8. oktobra, te gostovanje u Italiji četiri dana kasnije.