Roberto Carlos
0

"Ne krijem, želim na Svjetsko prvenstvo"

Totalsport
Roberto Carlos
Roberto Carlos
U dresu brazilske nogometne reprezentacije Roberto Carlos (37) sakupio je 131 nastup. Posljednji put za reprezentaciju je nastupio 2006. godine. Od SP-a u Njemačkoj igra samo klupski nogomet, a trenutno je u Corinthiansu.

Pa, ipak, nekad sjajni lijevi bek Real Madrida nada se da nije zatvorio poglavlje karijere u dresu reprezentacije. Iako je u Njemačkoj sam rekao da je "to bilo to", sada tvrdi da je spreman dokazati vrijednost na Mundijalu koji 11. juna započinje u Južnoafričkoj Republici.

"Od ukupno 16 godina, koliko sam igrao za reprezentaciju, njih 12 bilo je vrlo uspješnih. A danas nije lako naći dobrog lijevog beka. Većina nogometaša koji se služe lijevom nogom preferiraju igru u veznom redu ili na krilu", veli Carlos ne skrivajući ambicije.

"Stigne li mi poziv napravit ću salto od sreće. Sada se ne želim zalijetati, imam 37 godina i pri povratku u brazilski nogomet nisam vodio računa o reprezentaciji. No, nemam namjeru negirati da mi je Svjetsko prvenstvo na pameti. Nastavit ću naporno raditi u Corinthiansu i igrama navesti selektora Dungu da razmisli o meni", zaključuje Roberto Carlos koji je igrao na tri Svjetska prvenstva, a jednom je bio i pobjednik sa svojom reprezentacijom, 2002. godine.

Ukupno je u 17 utakmica na utakmicama SP-a upisao 13 pobjeda i samo tri poraza.