|

Ne izlazite na balkone oskudno odjeveni

Ne izlazite na balkone oskudno odjeveni
0
S
SRNA
2.2.2011. u 14:33
13
komentara
0

dijeljenja
Ne izlazite na balkone oskudno odjeveni
Od Ukrajinaca će biti zatraženo da se tokom održavanja Evropskog prvenstva u fudbalu na balkonima ne pojavljuju oskudno odjeveni i da ne suše donji veš.
"Planiramo da potrošimo ogromne sume novca da bi se što bolje predstavili, ali samo zamislite kako će izgledati ako se neko od stanara pojavi u gaćama na terasi a oko njega su tegle, sanke i skije", rekao je jedan od gradskih zvaničnika Sergej Tselovalnik.

On je zatražio od vlade da spriječi svakoga ko živi u krugu od pola kilometra od mjesta odigravanja utakmice da se nepristojno odjeven pojavljuje na balkonu.

Međutim, pravni stručnjaci smatraju da će to predstavljati problem jer su stanovi privatno vlasništvo i nemoguće je zamisliti da policija ulazi i traži od stanara da sa žice skinu veš ili uklone druge predmete sa terase.

U Ukrajini stanari višespratnica koriste svoje balkone za sušenje veša i skladišni prostor.Tokom ljeta mnogi se odmaraju na balkonima oskudno odjeveni.

Pored Kijeva, utakmice Eura 2012. godine igrat će se u gradovima Lavov, Harkov i Donjec. Domaćin evropskog takmičenja pored Ukrajine je i Poljska.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...