Bivši predsjednik Barcelone
0

"Ne glasajte za Florentina Pereza"

Totalsport
Jedan od najmanje talentiranih sportskih dužnosnika u povijesti, Katalonac Joan Gaspart, apelirao je na članove Real Madrida da ne izaberu Florentina Pereza za predsjednika "jer bi to škodilo Barceloni".

U nevjerojatno bedastom javnom nastupu bivši predsjednik Barcelone Gaspart lijepo je zamolio članove Reala da "glasaju za bilo kojeg drugog kandidata", samo ne za Pereza, jer bi njegov povratak na čelo "kraljevskog kluba" bio nezgodan - za Barcelonu!?

  • Da bar Florentino Perez ne bude Realov predsjednik. Kažem to iako sam svjestan da mu time pomažem. Preporučujem Realovcima da ne glasaju za njega, za dobro Barcelone. Mene je namučio i učinio da izgledam loše kao Barcin predsjednik – izjavio je Gaspart, koji je katastrofalno vodio Barçu od 2000. do 2003., dok je Perez stvarao galaktičku momčad Reala.

U tom je razdoblju Gaspart nesuvislo potrošio stotine milione eura za ukupno nula trofeja, dok je Perez donio Realu dva domaća naslova, Ligu prvaka i Interkontinentalni kup. Perez je odstupio početkom 2006. zbog propasti projekta "galacticosa", ali će se opet kandidirati za prijevremene izbore, koji su na rasporedu u lipnju.

Koliko je "pronicljiv", Gaspart je potvrdio i procjenom da "i najokorjeliji navijač Reala želi da Barcelona osvoji Ligu prvaka, samo to ne smije priznati, jer bi ga ganjali po središtu Madrida".

Pristalice Barcelone, nakon ovih "provala", sigurno je zabrinula i prognoza bivšeg predsjednika da će njihov klub "lako osvojiti" ovogodišnje prvenstvo i kup. Znajući koliko "često" Gaspart pogađa, nesumnjivo zaključuju da će se stvari odvijati bitno drugačije.