Roberto Mancini
0

"Ne brine me plasman u Ligu prvaka"

FENA
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Trener Manchester Cityja Roberto Mancini tvrdi da nije zabrinut za plasman ekipe u Ligu prvaka.

Uprkos porazu od Evertona nogometaši Cityja su ostali na četvrtom mjestu sa šest bodova prednosti nad Tottenhamom, s kojim će u utorak odigrati prvenstvenu utakmicu. Tottenhamu će to biti posljednja prilika da se približi četvrtom mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

"Mislim da nemamo potrebu da brinemo o plasmanu u Ligu prvaka. Imamo da odigramo još tri utakmica, a potrebna su nam samo tri boda", kazao je Mancini.

Italijan tvrdi da je trenutno okupiran jedino narednom utakmicom protiv Tottenhama, ali je očito da već misli o subotnjem finalu FA kupa na "Wembleyu". City će pokušati da pobjedom protiv Stokea osvoji prvi trofej nakon 35 godina.

U tom meču ekipa će biti pojačana napadačem Carlosom Tevezom koji se oporavio od povrede. On bi već u utorak mogao da se nađe u ekipi.

"Trenirao je samo dva puta s ekipom i vidjet ćemo da li će biti spreman. Ako u meču protiv Tottenhama uđe s klupe, to će biti u posljednjih 20 minuta. Tada ćemo vidjeti da li je spreman da se vrati ili ne", kazao je Mancini.