Senijad Ibričić
0

"Ne bih dao dva gola da sam postio"

Sarajevo-x.com
Bh. fudbalski reprezentativac Senijad Ibričić postao je novi splitski junak i čovjek koji je stekao kultni status u gradu pod Marjanom zahvaljujući blistavim predstavama u dresu "bilih" i dva majstorska gola protiv "Uniree", kojima je "Hajduk" doveo na prag Evropske lige.

U razgovoru za "Jutarnji list" Ibričić je progovorio o drugom, duhovnom aspektu svog života i vjeri kojoj je predan. Ibričić se vjerom ne razmeće, ali je na nju ponosan.

"Mislim da čovjek ne može biti ispunjen, ne može biti do kraja čovjekom, ako ne vjeruje. Vjernički stav uči te poštovanju drugih, daje ti sigurnost u tvoju budućnost, u ono što te čeka, daje životu smisao koji je bez vjere nemoguć. Dakle, tako kako je kod mene, tako je i kod svih ostalih" rekao je Ibričić.

Zvijezda "Hajduka" kazao je da mu je vjera pomogla kada je prolazio kroz teška razdoblja i da je uvijek imao osjećaj potrebe za vjerom i utjehom koju ona daje.

"Kada su dobra vremena, kao što su ova, onda zahvaljuješ Bogu na njima. Jednostavno mi to pomaže, bolje se osjećam", objasnio je igrač rođen u Kotor-Varoši.

S obzirom da je u toku mjesec ramazan, hrvatski novinari špekulisali da Ibričić zbog posta na treninge i utakmice Hajduka dolazi gladan i žedan.

Ibričić je objasnio da vjera oslobađa posta osobe koje se bave teškim fizičkim poslovima.

"Ja koji dnevno imam jedan ili dva naporna treninga jednostavno ne bih mogao fizički izdržati bez hrane i pića. Tako da - ne, ne postim, kako zbog zdravlja, tako i zbog toga što bi posao koji se bavim trpio. Ali, siguran sam da mi Bog to oprašta i znam da ću sve propuštene ramazanske postove nadoknaditi nakon završetka karijere", rekao je Ibričić.

Istakao je da tokom boravka u Splitu nikada nije imao probleme zbog svoje vjere i da svi poštuju njegove stavove.