Vicente del Bosque
0

"Ne bi bilo pravedno da BiH nije dala gol"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor španskih nogometaša Vicente del Bosque dokazao je, osim trenerske veličine, i iznimno sportsko viteštvo nakon pobjede evropskih prvaka u Zenici nad Bosnom i Hercegovinom 5-2.
  • Bila je to odlična predstava obje selekcije. Imali smo pregršt prilika, a bili smo i iznimno uspješni pri njihovoj realizaciji. Ipak, reprezentacija BiH bila je izvanredan sportski suparnik, što našu pobjedu čini ekstravrjednom - rekao je trener koji je pobijedio u svih deset kvalifikacijskih utakmica.

  • Ničeg ovoj utakmici nije manjkalo, pa tako ni sudačka nadoknada u kojoj su nam domaći zabili dva gola. Zaslužili su to. Obično ne govorim o sportskoj pravdi, ali zaista bi bilo nepravedno da nogometaši Bosne i Hercegovine nisu zabili nijedan pogodak.

  • Drugo mjesto BiH je zasluženo osvojila. I protiv nas su pokazali kvalitetu koja ih je do drugog mjesta dovela. Mislim da imaju sve preduslove kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo, s obzirom na individualnu klasu svojih nogometaša i zeničku publiku koja otežava igru svakoj gostujućoj ekipi.

Del Bosque je, nakon što je iskomplimentirao Blaževićevu ekipu, pohvalio i vlastite nogometaše, ponajprije Ikera Casillasa i Alvara Negreda, napadača Seville koji je obilježio dvoboj sa dva gola i dvije još ljepše asistencije.

Na koncu, novinari su Del Bosquea pitali o nastupu na SP-u. Nije pobjegao od uloge favorita.

  • Imamo dobre igrače, dobro izbalansiran tim, ali na SP-u će biti mnogo odličnih timova. Naš je cilj boriti se za naslov svjetskog prvaka, ali znamo da će to biti teško. Jesmo favoriti, ali samo jedni od više njih.