Nogomet
0

NBA liga: Knicksima važna pobjeda u Oaklandu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
New York Knicksima svaka utakmica je poput finala u borbi za ulazak u doigravanje i slavlje kod jakog Golden Statea puno im znači. S lošim igrama nastavila je Indiana koja je poražena u Clevelandu.

Portland Trail Blazersi su u pravo vrijeme podignuli formu i ponovno izgledaju opasno. Nakon serije neugodnih poraza, upisali su i treću uzastopnu pobjedu, ovaj put savladavši Memphis Grizzliese, ekipu koja se bori za ulazak u NBA doigravanje. Blazersi su odradili jako dobru utakmicu, slavili sa 105-98 uz potpunu kontrolu tokom cijelog susreta.

Još jednom se pokazalo koliko im puno znači LaMarcus Aldridge koji je bio prvo ime susreta s 28 poena i s njim na parketu Portland izgleda puno ozbiljnije. S njegovom prisilnom pauzom zbog povrede leđa Blazersi su ušli u negativnu seriju, ali odmah po povratku zaigrali su puno bolje i blizu su osiguravanja doigravanja. Memphisu nije pomoglo 21 poen i sedam skokova bivšeg igrača Portlanda Zacha Randolpha.

Za razliku od Portlanda, u padu je Indiana koja je upisala peti uzastopni gostujući poraz i četvrti put u zadnjih pet utakmica ostala ispod 80 poena. Novi poraz ubilježen je na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa, ekipa koja ne razmišlja o doigravanju. Cavsi su slavili s 90-76 u susretu u kojem je Indiana puno toga napravila loše, dozvolila domaćinu rano odvajanje već u prvom poluvremenu poslije čega se nikako nije oporavila. U jednom trenutku u trećoj četvrtini spustila se na jednoznamenkasti zaostatak, ali brzo se domaćin odvojio serijom 14-5.

Dion Waiters je nakon povrede Kyrieja Irvinga preuzeo ključeve ekipe i ponovno je predvodio Cavse s 19 poena, a vrlo dobro odigrao je i Tristan Thompson s 12 poena i 16 skokova. Kod Pacersa Paul George se zaustavio na 15 poena i sedam skokova.

Nikakvih problema nije imala Oklahoma, a Kevin Durant je nastavio lov za Michaelom Jordanom. Jordan se nalazi na trećem mjestu svih vremena po broju uzastopnih utakmica s 25 i više poena, a Durant za njim zaostaje samo dvije utakmice nakon što je 38. put zaredom bio vrlo efikasan. Jazzerima je ubacio 31 poen čemu je dodao devet asistencija. Gosti se očekivano nisu mogli oduprijeti za njih prejakom protivniku.

Utrka New Yorka Knicksa za doigravanjem se nastavlja. Iza njih je teško gostovanje kod Golden State Warriorsa i vrlo vrijedna pobjeda 89-84 koja ih je dovela jednu utakmicu iza Atlanta Hawksa koji drže osmo mjesto na Istoku. Hawksi ne igraju u dobroj formi i Knicksi još uvijek stignu u završnici sezone ugurati se u doigravanje. U Oaklandu su najbolje razdoblje u igri imali kada je Carmelo Anthony bio na klupi, napravili su u drugoj dionici 15-0, odvojili se i izdržali nalete domaćina do kraja susreta. J.R. Smith predvodio ih je s 21 poenom dok je Anthony dodao 19 poena i devet skokova. 32 poena uz šest trica Stephena Curryja bilo je premalo za domaćina.

Brooklyn Netsi izjednačili su klupski rekord od 13 uzastopnih domaćih pobjeda. Serija je nastavljena laganim slavljem na domaćem terenu protiv Minnesote koja lagano završava svoju sezonu i praktički se oprostila od doigravanja. Kako se bliži doigravanje, tako i Paul Pierce igra sve bolje i u ovom susretu vukao je Brooklyn s 22 poena i pet skokova dok su na drugoj strani po 21 poen ubacili Corey Brewer i Kevin Martin.

Los Angeles Lakersi tu i tamo bljesnu i to su napravili i protiv Phoenix Sunsa. Nakon što su zaustavili new York Knickse, zaustavili su i ekipu iz Arizone i to u sjajnoj večeri Chrisa Kamana koji je povukao Lakerse s 28 poena i 17 skokova. Sunsi su šutirali iz igre ispod 40 posto, Lakersi su bili na 53 posto ubačaja i to je presudilo pobjednika.

NBA, rezultati:

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 105-98 (Aldridge 28p / Randolph 21p, 7sk) Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 90-76 (Waiters 19p / George 15p, 7sk, 5ukl) Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 116-96 (Durant 31p, 9as / Kanter 18p, 12sk) Golden State Warriors – New York Knicks 84-89 (Curry 32p / Smith 21p, 5sk) Brooklyn Nets – Minnesota Timberwolves 114-99 (Pierce 22p, 5sk / Brewer 21p)

Orlando Magic – Toronto Raptors 93-98 (Vučević 22p, 10sk / DeRozan 28p) Boston Celtics – Chicago Bulls 102-107 (Rondo 17p, 11as / Augustin 33p) Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 115-99 (Kaman 28p, 17sk, 6as / Green 22p)

 

NBA