Bahato se ponašao
31

NBA igrač koji je prenio koronavirus se izvinio: Sramota me, osjećam strah i tjeskobu

K. H.
Rudy Gobert (Foto: AFP)
Rudy Gobert (Foto: AFP)
Košarkaš Utah Jazza Rudy Gobert ismijavao je koronavirus i iz šale dodirivao sve saigrače i njihove stvari u svlačionici, a zbog tog poteza ovaj francuski igrač izvinio se javnosti i rekao da ga je sramota zbog stvari koje je učinio.
Gobert se u ponedjeljak na konferenciji za medije ismijavao s koronavirusom i s osmijehom na licu je dirao sve diktafone i mikrofone, nakon čega je istrčao iz Utahovog press-centra. Također je dirao sve saigrače u svlačionici i njihove stvari, da bi dva dana nakon toga saznao je da je zaražen od koronavirusa.

Francuski košarkaš se nakon svega našao na stubu srama, a u saopćenju za javnost izvinio se zbog svog poteza i rekao da ga je sramota zbog svega što je uradio.

"Hvala svima na podršci koju sam dobio u posljednja 24 sata. Doživio sam toliko emocija nakon što sam saznao dijagnozu, a najčešće su to strah, tjeskobu i sramota. Prvo i najvažnije, želim se javno izviniti ljudima koje sam mogao ugroziti jer u tom trenutku nisam imao pojma da sam zaražen. Bio sam bezbrižan i izvinjavam se za svoje ponašanje. Neka moja priča posluži kao upozorenje da ovo svi shvate ozbiljno, poduzmite sve korake kako bi ostali zdravi", napisao je Gobert koji je dodao kako će se u budućnosti truditi da obrazuje druge u zaustavljanju koronavirusa.

Samo nekoliko sati nakon što je objavljeno da je Gobert zaražen, stigla je i informacija da je njegov saigrač i najbolji igrač kluba Donovan Mitchell zaražen koronavirusom, što je izazvalo salvu loših reakcija prema ovom igraču.