O kome se radi?
10

Nazire se ime nasljednika Paola Maldinija na mjestu sportskog direktora Milana

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što se Zlatan Ibrahimović oprostio od dresa Milana, a ujedno i od nogometa, Rossonere je napustila još jedna legenda ovog kluba Paolo Maldini.
On i njegov pomoćnik Frederic Massara su u ponedeljak veče imali sastanak kako bi napravili planove i strategiju za ljetnji prijelazni rok.

Međutim, uobičajeni razgovor je prošao u znaku svađe i oštrih riječi između njih i Uprave, barem tako tvrde italijanski mediji. Problem su naravno, bile finansije.

Na Apeninskom poluostrvu već su počeli da špekulišu o tome ko bi mogao da naslijedi Maldinija s obzirom da klub mora brzo da pronađe pravog čovjeka jer je početak sezone relativno blizu.

Prvo ime koje se pominje je Geoffrey Moncanda koji je već pet godina glavni skaut u Milanu i odlično zna kako funkcioniše sistem na San Siru gdje radi već pet godina.

Zanat skautinga Moncanda je "pekao" u Monacu koji je u to vrijeme bilježio velike uspjehe.

Milan je ove sezone završio tek kao četvrti u Seriji A, dok je u Ligi prvaka doživio bolno ispadanje u polufinalu od svog najvećeg rivala Intera.

Igrači Milana su u međuvremenu na pauzi, a klub je već dogovorio tri prijateljske utakmice koje će igrati u julu i augustu protiv Reala, Juventusa i Barcelone.