Saznaje Klix.ba
113

Nazif Hasanbegović podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Željezničar

K. H.
Nazif Hasanbegović
Nazif Hasanbegović
Predsjednik FK Željezničar Nazif Hasanbegović podnio je ostavku na ovoj poziciji, a klub su napustili i članovi Upravnog odbora Kerim Karavdić i Mustafa Nurko, saznaje Klix.ba.
Tek treba vidjeti ko će doći na ovu poziciju i ko će biti prvi čovjek u redovima Plavih u 2022. godini. Klub je trenutno u pregovorima s potencijalnim investitorom iz Amerike Eldinom Diglisićem koji je iskazao interesovanje da postane partner trofejnog kluba s Grbavice.

Što se tiče Hasanbegovića, on je na užarenoj stolici sredinom juna 2021. godine zamijenio Samira Cerića i to u trenutku kada je skupština FK Željezničar smijenila čitav Upravni odbor.

Ono što je svakako najveći uspjeh Hasanbegovića na čelu Željezničara bilo je potpisivanje novog generalnog sponzora, njemačko-švicarske kompanije Caizcoi.

Hasanbegović je ranije bio član Upravnog odbora FK Željezničar, a u trenutku preuzimanja pozicije je bio i jedini kandidat za novog čelnika Plavih. Inače, riječ je o stručnjaku za strateško komuniciranje i PR.

Željezničar se trenutno nalazi na šestoj poziciji u Premijer ligi BiH sa 26 osvojenih bodova, jedan manje od Širokog Brijega i dva manje od gradskog rivala Sarajeva.

Plavi su u posljednjem meču pobijedili Široki Brijeg rezultatom 1:0, a u prvom meču naredne polusezone igraju protiv Veleža.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore