Tarik Filipović
0

"Navijam za Čelik i uvijek ću pomoći klubu"

Sarajevo-x.com
Popularni TV voditelj i glumac Tarik Filipović ni do danas nije prestao navijati za zenički Čelik, bez obzira na to što je iz Zenice doselio još 1990. u Zagreb, gdje je razvio određenu privrženost prema Dinamu.

Svoju strast prema Čeliku Tarik je čak prenio i na kolege glumce u Hrvatskoj. O svojoj prvoj i najvećoj navijačkoj ljubavi Filipović je govorio u intervjuu za hrvatsko izdanje nogometnog magazina FourFourTwo, čiji novi broj izlazi 18. maja.

"Iako sam i Dinamovac, Zenicu bih po inficiranosti sportom usporedio sa Splitom – to je sredina koja sto posto živi uz svoj klub", rekao je 39-godišnji Tarik, rođeni Zeničanin.

Omiljeni igrač Mehmed Buza

Navodi kako je zajedno s vršnjacima molio starije ljude da ga uvedu na stadion, ali da je išao i na gostovanja.

"U Sarajevu sam jedva izvukao živu glavu! Roditelji su otišli na vikendicu, a ja vidio da ide besplatan navijački voz i bez pitanja otišao za Sarajevo. A tamo su nas gađali kamenjem i bocama", prisjetio se Filipović.

Omiljeni igrač Zeničana mu je Mehmed Buza, koji je igrao još dok je Tarik bio dječak.

"Buza je znao reći onome koji ga čuva: 'Molim te, pusti me, nemaju mi djeca šta jesti'. A kad bi onda zabio gol, samo bi se okrenuo prema čuvaru i viknuo: 'Gdje si, šupak!'. Bio je poseban. Jedan golman Dinama mi je pričao da je u utakmici protiv Čelika istrčao na loptu koja je išla u šesnaesterac, ali na nju je išao i Buza, koji ga je u skoku uspio pljunuti u lice i zabiti gol glavom", prepričao je Tarik neke od anegdota.

Navojec se sav naježio na Bilinom polju

Svoju ljubav prema Čeliku Tarik je prenio i na neke od kolege, pa je tako Gorana Navojeca doveo na utakmicu između Čelika i Sarajeva na Bilinom polju. Skupilo se 20.000 ljudi, a spiker je posebno najavio i pozdravio Filipovića, a potom i Gorana.

"Tad mi je rekao: 'Znaš šta, sav sam se naježio, moram nešto popiti'", navodi Filipović.

On i danas pomaže klubu iz rodnog grada, a "dobar" je bivšim igračima Elvirom Bolićem i Nerminom Šabićem, koji je sada direktor kluba.

"Uvijek ću pomoći i biti tu kad me Čelik treba", istakao je Tarik.