Prvi put u historiji
32

Navijaču Boce Juniors zabranjen odlazak na utakmice dok ne plati alimentaciju

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Argentinsko pravosuđe zabranilo je navijaču Boce Juniors dolazak na utakmice omiljenog kluba sve dok ne plati zaostale alimentacije svojoj bivšoj supruzi, pišu tamošnji mediji.

Saopćenje suda je objavio Nogometni savez Argentine, a u njemu stoji da optuženi Hugo Federico Suarez ne smije dolaziti na utakmice Boce Juniors.

"Optuženi g. Hugo Federico Suarez ne smije posjećivati utakmice Boca Juniorsa sve dok ne plati cijeli iznos zaostalih alimentacija", piše u odluci Suda.

Prema pisanju argentinskih medija, Federico Suarez nije plaćao alimentaciju posljednjih godinu dana i zbog toga je njegova bivša supruga podigla optužnicu protiv njega i na kraju, dobila ga na sudu.

Kao jedan od razloga zbog kojih je optužnica podignuta, navodi se i činjenica da je alimentaciju Federico Suarez većinu novca trošio na dresove i suvenire Boce Juniors, a također je dobio zabranu odlaska na koncert pjevačice iz Čilea - Mon Laferte, za čiji je nastup u Buenos Airesu već imao kupljenu ulaznicu.

Sud je također naveo da je ovo prvi slučaj da je pokrenut ovakav postupak, a kako su istakli, to može postati dodatan alat za borbu protiv ljudi koji nisu svjesni da im vlastita djeca trebaju biti važnija od svega.