{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Navijačka zona u Beču

S
17.1.2008. u 12:08
0
0
Navijačka zona u Beču
0
Navijačka zona u Beču
Heldenplatz
Za mnogobrojne građane Beča, Austrijance i ljubitelje nogometa širom Evrope koji neće imati ulaznice za neki od susreta Evropskog prvenstva, Grad Beč se pobrinuo da im omogući veliko druženje i veliku feštu tokom cijelog trajanja prvenstva.
Trg ispred bečke Vijećnice, dio čuvenog Heldenplatza i dio prstena oko gradskog jezgra biće pretvoreni u 100.000m2 veliku navijačku zonu koja prima do 70.000 posjetilaca. Utakmice će se moći pratiti na devet LED-ekrana od kojih ce najveći, povrsine 70m2, biti postavljen ispred vijećnice.

Na svečanom otvorenju 7. juna nastupit će Hor bečkih dječaka, bečki sinfoničari i austrijska pop-zvijezda Christina Stürmer (Kristina Štirmer), koja će otpjevati i oficijelnu himnu EP-a 2008. Nakon toga počinje prenos prvih utakmica iz Bazela i Ženeve – Švicarska-Češka, odnosno Portugal-Turska.

Predviđa se, da će EP 2008 doprinijeti još boljem imidžu Beča, njegovom turizmu i privredi. Glavni grad bi tokom evropske fudbalske smotre trebao zaraditi preko 150 miliona eura.

Posjetioci se ne trebaju brinuti za prehranu, druge sadržaje i svoju sigurnost. Duž navijačkog naselja će 86 gastronoma nuditi jela i pića, a prije i između utakmica je spreman prigodan zabavni sadržaj. Iako je ulaz slobodan, navijačka zona će biti ograđena i pod video nadzorom, a osim nadležnih institucija, sigurnost će nadzirati i 300 privatnih zaštitara.

Gradonačelnik Beča, dr. Michael Häupl, i dogradonačelnica, Grete Laska, pozivaju sve zemljake i ljude van Austrije da osjete gostoprimstvo Beča u srcu grada, ponosni što će baš u njihovom gradu biti proglašen evropski nogometni prvak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Reprezentacija BiH će protiv Belgije
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: