Odluka policije
257

Navijačima Veleža zabranjen dolazak na mostarski derbi protiv Zrinjskog

N. K.
Red Armyja neće biti na derbiju (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Red Armyja neće biti na derbiju (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Navijačima Veleža bit će onemogućen dolazak na sutrašnji mostarski derbi protiv Zrinjskog koji se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom u okviru 26. kola Wwin lige BiH.
Naime, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona su ovaj događaj ocijenili kao utakmicu visokog rizika.

"Obzirom na događanja u posljednjem vremenskom periodu, narušavanju javnog reda i mira u većem obimu koje su izazvali pojedinci iz navijačkih grupa na području Mostara, PU Mostar kao nositelj osiguranja ovu utakmicu u sigurnosnoj procjeni okarakterisao je kao događaj visokog sigurnosnog rizika", poručili su iz policije.

Operativnim radom i prikupljenim informacijama policajaca MUP-a HNK urađena je sigurnosna procjena, temeljem koje je donesena odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmicu gradskog derbija, a sve u cilju očuvanja javnog reda i mira te sigurnosti građana Mostara.

Podsjetimo, nakon nedavne domaće utakmice Zrinjskog, navijači Veleža Red Army oduzeli su sve transparente koje su Ultrasi nosili na taj susret pa su podignute tenzije u Mostaru.

Susret između Zrinjskog i Veleža igra se sutra s početkom u 16:00 sati.