Nogomet
44

Navijačima Veleža 300 ulaznica za gradski derbi, polazak iz Sjevernog logora

Piše: A. D.
Detalj sa jednog od prethodnih derbija
Detalj sa jednog od prethodnih derbija
Voljom žrijeba četvrtfinala Kupa BiH, mostarski rivali Zrinjski i Velež "neplanirano" će se sastati dva puta u sedam dana.

Prvi od dva meča četvrtfinala na programu je sutra na stadionu Pod Bijelim brijegom, zbog čega je jučer u prostorijama Sportskog saveza grada organizovan sastanak članova uprava mostarskih rivala, predstavnika Sportskog saveza, te MUP-a HNK.

Direktor HŠK Zrinjski Ivan Beus izrazio je nadu da će obje četvrtfinalne utakmice Kupa BiH proteći u sportskom nadmetanju. Posebnu pažnju posvetio je činjenici da će se u svega sedam dana odigrati dvije utakmice između mostarskih rivala, te da policija u periodu između njih mora biti maksimalno spremna za eventualne neugodnosti.

Predsjednik Veleža Adis Čevra istakao je da je derbi proteklih godina prošao bez incidenata, pohvalivši rad MUP-a HNK.

Prvi čovjek Veleža zatražio je od Grada Mostara finansijsku pomoć u organizaciji dvomeča Velež - Zrinjski.

"Pomoći ćemo klubovima u organizaciji utakmice, ali u manjem iznosu nego što je to slučaj kada se igraju prvenstvene utakmice", rekao je načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić.

Na sutrašnju utakmicu na stadionu Pod Bijelim brijegom najavljen je dolazak oko 300 navijača Veleža. Predstavnici Policijske uprave Mostar naglasili su da su sastanci u Sportskom savezu doprinijeli da derbi protekne bez incidenata. Prema njihovim riječima, autobusi sa navijačima Veleža će prema stadionu krenuti iz Sjevernog logora.