Nema kalkulacija
141

Navijačima besplatan ulaz, trener Sarajeva najavio meč Kupa BiH: U finalu bih volio Tuzla City

K. H.
Aleksandar Vasoski (Foto: I. Š./Klix.ba)
Aleksandar Vasoski (Foto: I. Š./Klix.ba)
Šef stručnog štaba FK Sarajevo Aleksandar Vasoski i prvotimac Bordo tima Nihad Mujakić danas su se obratili predstavnicima medija uoči sutrašnje prve utakmice polufinala Kupa BiH koju će na svom stadionu igrati protiv Igmana.

Strateg bordo tima u uvodu je istakao da će njegovi igrači sigurno maksimalno ući u ovaj meč te da će igrati bez ikakvih kalkulacija.

"Maksimalno ćemo ući u utakmicu. Iako je Igman drugoligaš, nije tek tako došao u polufinale. Imamo sve u našim rukama, idemo bez kalkulacija sutra da napravimo što bolji rezultat za miran revanš. Respektujemo protivnika, a znamo da nogomet zna da bude nezgodan, posebno ako potcijeniš protivnika i toga smo svjesni. Nažalost, naša igra oscilira, borimo se da uhvatimo neku pozitivnu seriju. Želimo napraviti našu prepoznatljivu igru i ostvariti dobar rezultat", Kazao je Vasoski te dodao:

"Svjesni smo šta nam donosi ova utakmica. Ovo je utakmica sezone za Sarajevo i sto posto sam siguran da neće biti opuštanja. Imamo mladih igrača u sastavu, a neki koji manje igraju dobit će priliku, no sada to nije jednostavno jer se lomi sezona. Čim stavite nekog mladog igrača protiv Igmana, to je neka kalkulacija, a ja želim igrati s najjačim sastavom. Radije bih mladima dao šansu u nekoj prvenstvenoj utakmici. Protivnik u finalu? Volio bih Tuzla City. Oni važe za najbolju ekipu, tako da bih volio da igramo protiv njih. I za nas je bolje da u slučaju da izgubimo tu utakmicu, da kao četveroplasirani idemo u Evropu, tako da Tuzla City priželjkujemo u finalu."

Defanzivac Nihad Mujakić je rekao da se nada kako će ubrzo uhvatiti dobru formu i da se još uvijek "traži".

"Možemo reći da je ovo finale prije finala. Poznajem dobro ekipu Igmana, s većinom igrača sam igrao ovdje dok sam počinjao. Ja se još tražim jer sam imao težak period u Belgiji. Strpljiv sam i nadam se da će me forma ispoštovati", rekao je Mujakić.

Meč između Sarajeva i Igmana igra se u srijedu s početkom u 16 sati, a ulaz za sve navijače je besplatan.

"Dragi navijači FK Sarajevo, povodom Dana Grada Sarajeva, a u saradnji s Gradskom upravom i Visit Sarajevo, obavještavamo vas da će kapije stadiona biti otvorene za sve. Besplatan ulaz je poklon svima vama", poručili su iz kluba.