Video
0

Navijačici Bochuma dvije godine zatvora

Totalsport
Brutalni napad na stadionu Bielefelda u kojem je teško nastradao zaštitar Radenko Radić (35) svoj epilog dobio je na sudu, gdje su kazne zatvora izrečene dvojici navijača i jednoj navijačici Bochuma.

U utakmici odigranoj 3. maja prošle godine na dijelu tribine na kojima su bili smješteni Bochumovi navijači eksplodirala je dimna bomba, a zaštitar Radić sjurio je među masu navijača.

Videodokumentacija događaja potvrdila je da je zaštitara prilikom urgiranja jedan navijač odgurnuo i udario u lice uslijed čega je izgubio ravnotežu i pao.

Bio je to dovoljno jasan znak 22-godišnjoj Janine B. da mu skoči na glavu i godinu dana mlađem Danielu H. da ga dva puta udari. Ratoborna djevojka stoga će provesti dvije godine u zatvoru, a Daniel i dodatnih devet mjeseci više. Oboje nemaju pravo žalbe.

Devetnaestogodišnji Thomas D. kažnjen je s deset mjeseci uvjetno zbog sudjelovanja u gužvi u kojoj je zaštitar zadobio višestruke prelome kostiju lobanje i nagnječenje mozga zbog čega će morati primati doživotnu skrb.