Remek djelo
73

Navijačice Marseillea priredile nevjerovatnu koreografiju, "zadale" su zadaću muškim kolegama

H. H.
Koreografija navijačica Marseillea na meču protiv Strasbourga (Foto: Twitter)
Koreografija navijačica Marseillea na meču protiv Strasbourga (Foto: Twitter)
Nogometaši Marseillea i Strasbourga sinoć su podijelili bodove na stadionu Velodrome u 27. kolu francuske Ligue 1 odigravši neriješeno 2:2, a osim uzbudljive igre, utakmicu je obilježila i sjajna koreografija domaćih navijača koju su ni manje ni više kreirale dame, pripadnice Marseilleove ultra navijačke grupe "Južni pobjednici 1987".

Prije početka utakmice na južnoj tribini priređen je sjajan dekor praćen transparentom sa prozirnim slovima na kojima je pisalo "Ultras", a slova su obasjale baklje koje su zapaljene, dok je središnji dio krasila koreografija na kojoj je bila žena u navijačkoj majici i sa šalom navijača Marseillea na kojoj je pisalo "nezavisnost" uz lik Ernesta Che Guevare.

Navijačice Marseillea su tako oduševile navijački svijet i pokazale da nogomet i navijanje nisu samo "muška stvar".

Nažalost, na pomenutom meču pola sata prije kraja utakmice teren je u redovima domaćih morao napustiti Sead Kolašinac (29) zbog povrede.

Naš reprezentativac je dobio udarac u koljena pa je teren napustio šepajući i uz pomoć medicinskog tima Marseillea, a još uvijek nije poznato da li će Kolašinac biti spreman za predstojeće susrete reprezentacije.

Podsjetimo, naša selekcija 23. marta u Zenici dočekuje Island, a tri dana kasnije gostujemo Slovačkoj.