Sramotno
96

Navijači Zrinjskog na tribini okačili zastavu s likom ratnog zločinca Slobodana Praljka

H. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na utakmici između Zrinjskog i Posušja domaći navijači okačili su zastavu s likom osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.
Time su navijači Zrinjskog odali počast hrvatskom generalu koji je prije četiri godine, tačnije 29. novembra 2017., izvršio samoubistvo nakon što je pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u BiH.

Sudijska četvorka na čelu sa Admirom Musićem iz Sarajeva je nakratko reagovala i prekinula susret zbog sporne fotografije, ali uzaludno je bilo upozorenje spikera, jer se meč nastavio uprkos svemu,

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti šta je delegat Safet Radmilović iz Goražda naveo u izvještaju.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Podsjetimo, prije dvije godine slična stvar se desila i u Širokom Brijegu kada je Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila Široki Brijeg zbog "slučaja Praljak".

Popularni Škripari, su u prvom poluvremenu podigli fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka uz transparent sa natpisom "Živio sam časno, izdale me Jude, vašu optužnicu ne prihvačam, 'časni' sude".

Susret je zbog toga preikunt na sedam minuta, a nastavljen je nakon što su Škripari napustili sjevernu tribinu stadiona Pecara.

Široki Brijeg je platito kaznu u iznosu od 3.000 KM, a sjeverna tribina stadiona Pecara bila je zatvorena u naredne tri utakmice.