Nogomet
942

Navijači Željezničara zabranili ulazak na stadion huliganima koji su napali kadete Širokog Brijega

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predstavnici navijača Fudbalskog kluba Željezničar Adi Omanić i Amar Zulić na današnjoj konferenciji osvrnuli su se na incident koji se dogodio nakon utakmice kadeta između klubova Željezničar i Široki Brijeg.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Podsjetimo, huligani su napali kadete i juniore Širokog Brijega na Grbavici, te su povrijedili trojicu.

"Manijaci su poduzeli sve na tome da se nađu počinitelji, to su ljudi koji ne pripadaju grupi. Našli smo odgovorne i zabranili ulazak na stadion, te prisustvovanje svim događajima Želje. Tako će biti ubuduće. Sve ćemo sankcionisati i nećemo dozvoliti nikom da upropasti bilo što na čemu Željo radi", rekao je Zulić.

Dodao je kako su u proteklom vremenu radili s navijačima te da se ponašanje na tribinama uveliko popravilo. Također, rade i s mladim navijačima, te planiraju nastaviti.

"Imamo pravilnik ponašanja koji smo napravili kada se prijavljivalo za put u Široki Brijeg i svako ko je platio kartu morao ga je pročitati. Zabranjeno je kršenje pravilnika i u slučaju da se to desi slijede sankcije", kazao je Omanić te izrazio žaljenje što je donesena odluka da se navijačima Plavih zabrani dolazak u Široki Brijeg.

Na kraju su pozvali sve navijače Željezničara da dođu u nedjelju na stadion i podrže svoj klub u evropskom cilju.