Razočarani neigranjem
50

Navijači u Hong Kongu izviždali Messija i Beckhama: Vratite nam novac

E. K.
Navijači u Hong Kongu željeli vidjeti Messija (Foto: Screenshot)
Navijači u Hong Kongu željeli vidjeti Messija (Foto: Screenshot)
Lionel Messi je odgledao cijeli susret njegovog Inter Miamija protiv Hong Konga s klupe za rezervne igrače što se nije svidjelo domaćim pristalicama.

Na stadionu je bilo prisutno više od 38.000 ljudi koji su plaćali ulaznice po cijeni od 125 dolara, a sve kako bi vidjeli najboljeg nogometaša svih vremena.

U više navrata su skandirali "hoćemo Messija, hoćemo Messija", no ta im želja nije uslišena nakon čega su krenuli sa zvižducima.

Kada je postalo jasno da osmostruki osvajač Zlatne lopte neće ući u igru i to zbog povrede zadnje lože, uslijedili su zvižduci nakon čega je domaća publika skandirala "vratite nam novac, vratite nam novac".

Izviždan je i vlasnik Intera David Beckham koji se na kraju utakmice zahvalio publici za nevjerovatnu podršku, a trener Gerardo Martino je na kraju susreta govorio o neigranju najveće zvijezde.

"Razumijemo razočarenje navijača zbog neigranja Lea Messija i Luisa Suareza, željeli smo ih pustiti da igraju, ali je rizik bio prevelik", kazao je Martino.

Messi je igrao svega šest minuta u posljednjoj utakmici Inter Miamija u Saudijskoj Arabiji, a pitanje je da li će biti spreman za novu sezonu MLS lige koja počinje 21. februara.