Copa Liberatdores
5

Navijači Santosa bacali dimne bombe i topovske udare, veliki neredi prekinuli meč

Klix.ba
Navijači Santosa prekinuli su uzvratni meč Copa Liberatdoresa protiv Indepentientea u 83. minuti nakon što su nezadovoljni rezultatom počeli bacati dimne bombe i topovske udare na teren.

Prvi meč osmine finala Copa Libertadoresa završen je pobjedom Argentinaca rezultatom 3:0, a nakon što je u uzvratu već postalo jasno da Santos ne može preokrenuti taj rezultat, glavnu riječ su uzeli domaći navijači koji su počeli divljati na tribinama.

Tako je jedan topovski udar pao nedaleko od klupe za gostujuće igrače, a sudija je odmah donio odluku da meč bude prekinut. Navijači su nastavili divljati na tribinama, tražili su svaki mogući način da uđu na teren, a u sve su se uključile državna i vojna policija koje su uhapsile veliki broj ratobornih navijača.

Posebno zanimljiv bio je jedan detalj kada je domaći trener Cuca bio blizu hapšenja s obzirom na to da je iz ruku vojne policije pokušao izvući jednog navijača Santosa, dok su ga pokušavali privesti u maricu. U trenutku dok su neredi trajali, čak je i policijski helikopter kružio iznad stadiona, a njegov zadatak je bio da snimi sve one koji su učestvovali.

Nakon ovakvih scena očekuje se žestoka kazna za klub Santos, ali i njegove navijače, a u toku narednih dana očekuju se i hapšenja onih koji još uvijek nisu sankcionisani za izazivanje nereda.