Skandal u Italiji
6

Navijači Salernitane pred historijski meč fizički napali kćerku trenera suparničkog tima

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Kćerka trenera Pescare Gianluce Grassadonije napadnuta je i dobila je prijetnje od navijača Salernitane, koja ima priliku da eventualnom pobjedom u današnjem međusobnom okršaju izbori ulazak u italijansku Seriju A.

Napad se desio u noći sa subote na nedjelju u Salernu, kada je, prema pisanju medija na Apeninima, 18-godišnjakinja na ulici dobila nekoliko udarca, kao i uvrede i prijetnje.

Navijači Salernitane već nekoliko dana prijete porodici trenera Pescare koji je rođen u Salernu, a to su pokušali iskoristiti kako bi na njega izvršili pritisak pred historijsku utakmicu.

"Nakon pet dana prijetnji našoj porodici ovo ludilo postalo je neprihvatljivo. Našu su kćer napali i udarili, tako da njen otac dobije poruku... Sve to zbog nogometne utakmice", napisala je supruga Gianluce Grassadonia u poruci na Facebooku.

Italijanska policija u potrazi je za napadačima, a Pescara je otkazala konferenciju za medije kao vid solidarnosti sa svojim trenerom i njegovom porodicom.

Salernitana, za koju igra i naš Milan Đurić, trenutno je drugoplasirana na tabeli i ima priliku da eventualnom pobjedom protiv Pescare, koja je već matematički ispala u Seriju C, nakon 22 godine osigura povratak u društvo najboljih.