Čekaju konačnu odluku
11

Navijači Redsa očajni: Evo šta će učiniti ako Liverpool ne bude prvak

DP
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Odluka o sudbini sezone 2019./20. Premiershipa bit će donesena u četvrtak 19. marta, a s nestrpljenjem je očekuju navijači Liverpoola.

Navijači Liverpoola se, razumljivo, osjećaju prilično zabrinuto uoči sastanka Premiershipa i njenih 20 klubova koji će se održati u četvrtak.

Redsima su potrebne još samo dvije pobjede da bi osvojili prvu titulu u Premiershipu, ali sada se postavlja pitanje hoće li im to biti omogućeno.

Tokom sastanka u četvrtak razgovarat će se o planovima kako - ili mogu li - završiti trenutnu sezonu usred pandemije koronavirusa, piše GiveMeSport. Kako sada stvari stoje, liga je suspendovana sve do aprilaa kako bi se spriječilo širenje virusa, ali tu odluku mnogi vide kao kupovinu vremena. Izgleda prilično nerealno da će se Premiership vratiti za samo nekoliko tjedana.

Ali šta će biti sa sezonom 2019./20. ?

Sve je vjerovatnije da će Liverpoolu okrutno biti uskraćena titula koju je i te kako zaslužio nakon nevjerovatne sezone. A navijači se spremaju za ono najgore. Oni već razgovaraju o tome što bi učinili ako se dogodi nezamislivo i ako se sezona poništi.

Na Redditu se pojavila tema u kojoj navijači Liverpoola odgovaraju na pitanje kako bi odluka od koje strahuju utjecala na njihov odnos s nogometom i što bi učinili poslije takve jedne odluke.

A neki odgovori su sjajni.

"Već sam to govorio. Ako sezona bude otkazana, postat ću monah i živjet ću ostatak svog života u izolaciji u hramu na vrhu planine", rekao je jedan navijač.

"Završio sam s nogometom, za vlastito dobro. Ipak, i dalje ću podržavati klub, ali sumnjam da ću davati novac za sportski paket", rekao je drugi.

Treći navijač Liverpoola je napisao: "Možda više ne bih mogao gledati nogomet, osim eventualno inozemnih liga, ali i to je upitno. Vjerovatno bih samo pratio rezultate zbog kladionice. Ne bih mogao prihvatiti da izgubimo titulu, a onda prihvatiti sljedećeg pobjednika, pod pretpostavkom da to nismo mi."

Drugi je dodao: "Neću gledati ni jednu sekundu nogometa osim utakmica Liverpoola, ako otkažu ligu."

"100 posto prestajem gledati", netko je jednostavno napisao.

Na kraju je očajni navijač dodao: "Nikada više neću gledati nijednu utakmicu, ako nas upropaste na ovaj način, onda smo zaista prokleti. Proveo sam čitav život jureći ovu titulu, ovo će biti moj posljednji pokušaj."

Pošteno je reći da odluka o poništavanju sezone neće biti dobro prihvaćena u crvenoj polovini Merseysidea.

Navijačima rivalskih klubova će, bez sumnje, također biti žao... Ili neće?