Prva liga FBiH
18

Navijači prekidali derbi u Gradačcu, Olimpik na kraju savladao Zvijezdu

N. K.
Foto: NK Zvijezda Gradačac
Foto: NK Zvijezda Gradačac
Nogometaši Olimpika pobijedili su u Gradačcu u okviru sedmog kola Prve lige FBiH ekipu Zvijezde rezultatom 2.0 i tako potvrdili trijumf nad Jedinstvom ostvaren prošle sedmice.

Derbi je obilježio 10-minutni prekid sredinom drugog poluvremena nakon što je domaći nogometaš Jazvin dobio crveni karton. Publika je pozvala domaće igrače da napuste teren, doletjelo je mnogo predmeta na travu pa je sudija prekinuo meč. Međutim, nakon 10 minuta utakmica je nastavljena i na kraju okončana gostujućom pobjedom.

Inače, Olimpik je u vodstvo došao u 36. minuti kada je Zeba pogodio s bijele tačke, a konačnih 0:2 postavio je Stojanović nakon prekida golom iz slobodnog udarca.

Drugoplasirani GOŠK je također ostvario važnu pobjedu u Bihaću protiv Jedinstva rezultatom 2:1. Gosti iz Gabele su poveli u 33. minuti kada je Savić zabio nakon gužve u šesnaestercu, a domaći su izjednačili u petoj minuti nastavka golom Nuspahića iz penala. Konačnih 1:2 postavio je Mašić u 70. minuti nakon velike greške domaćeg golmana.

Olimpik sada ima 19 bodova iz sedam utakmica, dok je GOŠK osvojio tri boda manje na drugom mjestu.

Rezultati:

Zvijezda - Olimpik 0:2 Jedinstvo - GOŠK 1:2

Travnik - Rudar 0:0 Igman - Slaven 2:1 Čapljina - Radnik 4:0 Goražde - Orašje 5:1 Metalleghe - Bratstvo 0:0 Budućnost - TOŠK 2:2