Nogomet
0

Navijači Newcastlea planiraju napustiti stadion u 69. minuti utakmice

Totalsport
''Ljuti i frustrirani'' navijači Newcastlea planiraju napustiti tribine St. James' Parka u 69. minuti subotnje utakmice 37. kola Premierlige protiv Cardiffa. Bit će to posljednja domaća ligaška utakmica kluba ove sezone.

Udruženje navijača Newcastlea (NUST) ponudilo je ovaj prijedlog kao izraz nezadovoljstva zbog loše sezone njihovog omiljenog kluba, ili barem loše završnice sezone. Newcastle će u subotu pokušati izbjeći sedmi uzastopni poraz u Premiershipu. ''Svrake'' na tabeli drže 9. mjesto.

Organizatori protesta nadaju se masovnom izlasku navijača sa stadiona u 69. minuti. To bi bila simbolična gesta, jer je Newcastle svoj zadnji trofej osvojio 1969. godine. Tada je bio pobjednik nekadašnjeg Kupa velesajamskih gradova, preteče Kupa UEFA-e, odnosno današnje Europa lige.

"Kao navijači kluba duboko smo zabrinuti u kojem smjeru ide klub na terenu i izvan njega. Velika većina navijača je ljuta i frustrirana. Navijači su podijeljeni oko pitanja što se može učiniti kako bi pozitivno utjecalo na Mikea Ashleyja i one koji vode klub u njegovo ime", stoji u priopćenju NUST-a.