Miralem Pjanić
0

"Navijači nam moraju pomoći da se izvučemo iz krize"

Totalsport
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Nedjeljnu utakmicu 18. kola francuskog Le Championnata u kojoj će se ogledati Monaco i Lyon najavio je Miralem Pjanić, 19-godišnji veznjak Lyona i bh. reprezentacije.

Pobjedom 2-0 protiv Boulogne u prethodnoj utakmici Lyon je prekinuo niz od pet prvenstvenih susreta bez pobjeda. Strijelac prvog pogotka na toj utakmici bio je upravo Pjanić u 72. minuti, da bi priču u sudijskoj nadoknadi utakmice zaključio Cesar Delgado.

"Mnogo se toga vrzma našim glavama, ali osjećamo se dobro. Činimo sve što možemo da dođemo do pobjede i znamo da uz dobru igru svakoga možemo pobijediti. Bili ste ljuti nakon utakmice protiv Boulognea", rekao je Pjanić. "Nisu me iživcirali navijači, ali smeta mi kad publika nije iza nas, to nam ne pomaže. Činimo sve što možemo da upisujemo pobjede, nadam se da će nam se prikloniti, jer nam njihovi zvižduci nikako ne koriste, ali koriste našim suparnicima."

Kako se nosite s zvižducima?

Nije lako. Navijači bi trebali zajedno s nama stajati u ovom projektu i morali bi znati da se trudimo izvući iz krize.

Shvatate li da ne igrate dobro?

Nismo imali ni sreće. Ipak, moramo preokrenuti situaciju u našu korist. Znamo za što smo sposobni i nema razloga da se ne vratimo igrama na najvišem nivou.