Nova zvijezda je stigla?
0

Navijači Milana su u pet dana dobili novog junaka, tinejdžer blista gdje god se pojavi

D. P.
Traore bilježi sjajan početak 2024. godine (Foto: EPA-EFE)
Traore bilježi sjajan početak 2024. godine (Foto: EPA-EFE)
Talentovani napadač iz Obale Slonovače Chaka Traore na najbolji mogući način predstavlja se u seniorskom nogometu, a nakon što mu je trener Milana Stefano Pioli počeo davati šansu u prvom timu.

U današnjoj pobjedi Milana na gostovanju Empoliju rezultatom 3:0 Chaka Traore (19) je postigao prvi pogodak u Seriji A u svojoj karijeri.

Ušao je u igru u 84. minuti, a samo četiri minute kasnije pogodio je za konačnih 3:0 lijepom realizacijom iz prve u dalji ugao gola Empolija. Prethodno su pogađali Ruben Loftus-Cheek i Olivier Giroud.

Gol mladog talenta Milana pogledajte ovdje.

No, to se sve dogodilo pet dana nakon što je postigao svoj prvi gol u seniorskom nogometu. To se dogodilo u utorak u Kupu Italije kada je postigao gol u pobjedi rezultatom 4:1 nad Cagliarijem.

Dva gola u dvije uzastopne utakmice za Milan te dva gola koje će Chaka Traore pamtiti do kraja života. Na najbolji mogući način predstavio se nogometnom svijetu i za pet dana postao je neočekivani junak navijača Milana.

Očekuje se i da će mu trener Pioli davati sve više šansi u narednom periodu. Inače, Milan ga je za samo 600.000 eura doveo kao 15-godišnjaka iz Parme.