Stigao prije tri godine
7

Navijači Manchester Uniteda zaprepašteni nakon što su saznali koliko je klub platio Garnacha

E. K.
Garnacho postao standardan u dresu Manchester Uniteda (Foto: EPA)
Garnacho postao standardan u dresu Manchester Uniteda (Foto: EPA)
Navijači Manchester Uniteda su ostali u šoku kada je otkriveno koliko su novca platili Atletico Madridu 2020. godine za usluge Alejandra Garnacha.

Ovaj 19-godišnjak je stigao u Akademiju Crvenih đavola prije tri godine, a prethodne sezone je ušao i u prvi tim, te je odigrao 33 utakmice uz postignutih po pet pogodaka i asistencija.

Manchester United je za njegove usluge platio svega 100.000 funti kompenzacije, javlja Athletic i dodaje da ga je skaut Gerardo Guzman preporučio šefu Akademije Davidu Harrisonu nakon čega je direktor Uniteda John Murtough dogovorio transfer.

Prethodne sezone je United osvojio League Cup i došao do finala FA Cupa gdje je uspješniji bio Manchester City, a navijači su očekivali nastavak dobrih igara ove sezone, no to se nije dogodilo.

Ipak, u svom tom sivilu, navijači su pronašli svjetlo na kraju tunela i to upravo u liku Garnacha čija je budućnost izuzetno svijetla.

"Najveća 'krađa' ikada", napisao je jedan navijač na Twitteru dok je drugi dodao:

"Ovo je ono što nam treba, ovakve igrače trebamo dovoditi i stvarati, a ne trošiti 100 miliona funti na jednog igrača".

"Dobro potrošen novac. Ne sjećam se kada smo posljednji put potrošili novac pametno".

Garnacho je potpisao novi ugovor sa Đavolima ranije ove godine i čini se da Erik ten Hag najozbiljnije računa na njegove usluge ove sezone.

Ove sezone je u sedam utakmica postigao pogodak.