Nogomet
174

Navijači Manchester Uniteda najbolji na Eurofan kupu u Zenici

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici danas je odgran drugi malonogometni Eurofan kup na kojemu je učestvovalo osam navijačkih ekipa, a najuspješniji su bili navijači Manchester Uniteda koji su u finalu savladali navijače Lecha.

Na Eurofan kupu je učestvovalo osam ekipa navijača: PSG-a, Borussije Dortmund, Bayerna. Manchester Uniteda, Lecha, Rome, Liverpoola i Čelika.

Današnji Kup otvorile su ekipe Lecha i Bayerna koji su utakmicu završili rezultatom 2:1, a kasnije je Manchester savladao PSG rezultatom 7:3.

Navijači Liverpoola danas su u Areni savladali navijače Čelika rezultatom 8:2, dok je susret Borussia - Roma nakon penala završen rezultatom 5:6 (2:2).

U polufinalnim susretima sastali su se Lech - Roma gdje su domaćini slavili sa 6:2, a utakmica M. United - Liverpool završena je rezultatom 5:2. U revijalnom susretu snage su odmjerile ekipe Čelika i Zenice gdje su nogometaši Čelika slavili rezultatom 6:4.

U finalnom susretu današnjeg Eurofan kupa navijači M. Uniteda visokim rezultatom 11:4 savladali su ekipu navijača Lecha i time osvojili i drugu titulu.

Najbolji strijelac današnjeg malonogometnog turnira bio je igrač ekipe Lecha Mahir Karić, dok je najbolji golman bio Muhamed Dehić (M. United).

Predsjednik Lige navijača Kerim Sačak je istakao kako je turnir prošao u najboljem svjetlu uz dobru i kvalitetnu borbu na terenu.

"Arena Zenica je ponovo pružila maksimum koji je pomogao nama organizatorima da napravimo jedan ovakav događaj. Spektakularna revijalna utakmica gradskih rivala koji su se danas susreli na terenu nakon skoro 20 godina gledaocima je pružila poseban kvalitet. Učesnici su zadovoljni organizacijom i to je ono što nam je bilo na prvom mjestu. Uspjeli smo uručiti zahvalnice onima koji su pomogli i koji su učestvovali u Ligi navijača, ali i onima koji su svojim zalaganjem doprinijeli sportu u ZDK bez obzira da li se radi o pojedincima ili klubu", zaključio je Sačak.