Na meti kritika
16

Navijači Liverpoola zabrinuti za reputaciju kluba zbog poteza čelnika Redsa

F. Z.
Liverpool (Foto: EPA-EFE)
Liverpool (Foto: EPA-EFE)
Navijači Liverpoola okupljeni u grupu "Spirit of Shankly" tražili su dodatno pojašnjenje od izvršnog direktora kluba Petera Moorea nakon što je klub odlučio prihvatiti pomoć vlade i poslao oko 200 svojih radnika na plaćeno odsustvo.
Klub je saopćio da će radnici dobiti 80 posto plate kroz vladine programe pomoći, dok će im ostatak uplatiti Liverpool. I dok je Manchester City saopćio da svoje radnike neće slati na plaćeno odsustvo, Liverpool je na meti kritika zbog svog poteza.

Tako su članovi navijačke grupe uputili otvoreno pismo Mooreu i zatražili objašnjenje. Pitali su koliko će radnika biti na plaćenom odsustvu i koja je njihova uloga u klubu. Zanimalo ih je i kako je Liverpool donio ovu odluku i da li će neki od radnika biti otpušteni.

"Reakcija većine navijača kluba na ovo saopćenje je negativna. Razumijemo da ovo spada u odnos klub-uposlenici, ali kao zvanično priznata grupa navijača Liverpoola zabrinuti smo za štetu koju bi ovo moglo prouzrokovati. Za reputaciju i vrijednosti do kojih klub drži", rekao je predsjednik udruženja navijača Joe Blott, javio je Guardian.