Nogomet
0

Navijači Liverpoola sakupili 60 miliona funti

FENA
Nezadovoljni navijači Liverpoola, koji su prošle sedmice krenuli u akciju skupljanja novčanih sredstava za kupovinu kluba, samo u četiri dana prikupili su 60 miliona funti.

Organizacijski odbor na čijem čelu je Rogan Taylor osmislio je vrlo jednostavnu formulu. Prema njihovom planu 100.000 navijača bi trebalo osigurati po 5.000 funti. Grupa navijača okupljenih pod imenom Share Liverpool FC nezadovoljna je ponašanjem sadašnjih vlasnika "Redsa" Amerikanaca Toma Hicksa i Georgea Gilletta i pokušat će od njih otkupiti klub. Da bi uspjeli u svom naumu treba im oko 500 miliona funti.

"Odaziv navijača je premašio sva naša očekivanja. Pored 11.892 navijača koji su založili ukupno 59.46 miliona funti, još je 5.394 navijača izrazilo spremnost na ulaganje," kazao je Taylor. Prema njegovim riječima najviše navijača koji su već uplatili novac dolazi iz Velike Britanije, Norveške, Sjedinjenih Američkih Država i Irske.

"Znamo da mnogi sumnjaju u ovu akciju, ali smo uvjereni da smo na najboljem putu da naš klub napokon pripadne navijačima. U čitavoj priči je najvažnije da navijači shvate da ono što kupe pripada njima i to zauvijek," poručio je Taylor.