Zvijezde u dilemi
9

Navijači Liverpoola imaju razlog za zabrinutost: Šta će biti s kapitenom nakon odlaska Kloppa?

D. P.
Odlaze li i najveće zvijezde? (Foto: EPA-EFE)
Odlaze li i najveće zvijezde? (Foto: EPA-EFE)
Kapiten i najvažniji nogometaš u defanzivnom dijelu Liverpoola Virgil van Dijk nije želio odbaciti mogućnost odlaska nakon što je menadžer Jurgen Klopp najavio napuštanje klupe kluba nakon devet godina.

Klopp je zaprepastio navijače odlukom da napusti klupu Liverpoola uskoro. Ozvaničio je da na kraju sezone odlazi s Anfielda nakon devet uspješnih godina u kojima je postao heroj Redsa.

Njega će pratiti brojni odlasci iz kluba pa je tako udarac i odlazak sportskog direktora Jorga Schmadtkea. Iz Liverpoola odlazi i elitni razvojni trener Vitor Matos. S Nijemcem odlazi i cijeli stručni štab među kojima se izdvajaju Peter Krawietz i Pepijn Lijnders.

No, očekuje se i remont Kloppove ekipe. Engleski mediji kao udarnu vijest prenose Van Dijkovu izjavu u kojoj ne želi najaviti ostanak u klubu, već će sačekati da vidi kako će izgledati Liverpool nakon Jurgena Kloppa.

"To je veliko pitanje, ne znam. Tačno je da imam još samo 18 mjeseci ugovora, ne znam šta će biti. Pred klubom je proces velikih promjena i pitanja i zanima me kako će to sve izgledati. Kada sve bude jasno, vidjet ćemo u kakvoj je klub situaciji. Ne mogu puno reći o tome", rekao je Van Dijk i tako produbio zabrinutost navijača na Anfieldu.

Pod znakom pitanja već dugo je i ostanak Mohameda Salaha, tako da bi se u bliskoj budućnosti navijači Liverpoola mogli početi navikavati na život bez dvije najveće zvijezde kluba uz dodatni odlazak trenera kojeg svi vole.