Nogomet
83

Navijači Lazija su ludi za Lulićem, svi žele njegov autogram, fotografiju ili dres

Klix.ba
Senad Lulić novi je heroj navijača Lazija, piše danas talijanski Messaggero. Zahvaljujući golu kojim je svom timu donio pobjedu nad ljutim gradskim rivalom Romom u Kupu Italije, bh. nogometni reprezentativac je postao miljenik Laziala.

Lulić se na popularnost još uvijek nije navikao, ali je sigurno da ga ispunjava ponosom i srećom. Vidi se to i na njegovom nasmijanom i zadovoljnom licu, piše Messaggero.

Taj 26. maja promijenio mu je život zauvijek. Svi navijači koji dolaze na pripremne utakmice žele vidjeti upravo njega, fotografirati se s njim, uzeti autogram ili ga jednostavno pozdraviti.

Pravi primjer Lulićeve popularnosti jesu dresovi s brojem 71 koji su trenutno naprodavaniji među navijačima. Ako se pitate zašto 71, odgovor je jednostavan. Naime, Lulić je upravo u 71. minuti postigao pobjednički pogodak u finalu Kupa Italije.

Za navijače Lazija broj 71 je postao magični broj, a Lulić čarobnjak.

Čak su tražili da od ove sezone Lulić na dresu nosi upravo taj broj kako bi mogao slaviti nezaboravni trenutak u svakoj utakmici. Bh. nogometaš je dugo razmišljao, ali je ipak odlučio da zadrži broj 19 jer mu je donio sreću.

Navijači Lazija su čak izmijenili i neke najpoznatije navijačke pjesme tako što su u pojedinim strofama uključili njegovo ime.

Talijanski list piše da trener Lazija Vladimir Petković ima veliko povjerenja u Lulića kojeg poznaje još prije dolaska u Italiju. Bh. reprezentativac je opravdao to povjerenje podarivši menadžeru rimskog kluba najvažniju pobjedu u karijeri. Iako postoji interes i drugih klubova za Lulićem, Peković računa na njega i ove sezone.