Istakli transparent
52

Navijači Juventusa se protive dolasku Lukakua: Ne treba nam rezervni golman

N. K.
Lukaku nije dobro došao u Torinu (Foto: EPA-EFE)
Lukaku nije dobro došao u Torinu (Foto: EPA-EFE)
Navijači Juventusa protive se potpisivanju ugovora s Romeluom Lukakuom, a njihova ultras grupa poručila je belgijskom napadaču da ostane u Milanu.
Naime, Curva Sud je ispred stadiona Allianz istaknula transparent na kojem je pisalo: "Lukaku ostani u Milanu, već imamo rezervnog golmana."

Navijači tu aludiraju na Lukakuovo slučajno blokiranje gola saigrača Roberta Dimarca u porazu Intera od Manchester Cityja u junskom finalu Lige prvaka.

Lukaku (30) je proveo prošlu sezonu na posudbi u Interu, ali njegov matični klub Chelsea želi ga osloboditi potencijalnom djelimičnom razmjenom s Juventusovim Dušanom Vlahovićem.

Navijači Juventusa s transparentima (Foto: Twitter)
Navijači Juventusa s transparentima (Foto: Twitter)

Međutim, čini se da Lukaku ne bi naišao na naklonost barem dijela Juventusove podrške jer se i potencijalni Vlahovićev odlazak također smatra nepopularnim potezom.

Chelsea je ostavio ove sezone slobodan dres s brojem devet, koji se smatra ukletim nakon što su ga nosili Lukaku, Pierre-Emerick Aubameyang, Gonzalo Higuaina, Alvaro Morata i Falcao.

Lukaku trenira sam u Chelseajevoj bazi Cobham s ličnim trenerom jer ne ulazi u planove Mauricija Pochettina.

Napustili su ga i njegovi saigrači te mu je sada Juventus posljednja prilika da ostane protagonista u Evropi.

Odlazak u Saudijsku Arabiju ne grije mu srce i volio bi nastaviti igrati za neki vodeći evropski klub još nekoliko godina karijere.

Kako pišu italijanski mediji, ova sedmica je odlučujuća jer vrlo brzo počinje novo prvenstvo Serije A i Lukaku će se morati pripremati sa svojim novim klubom.